Trafik cezasına itiraz (Alkol ölçümün süresi hakkında)

İZMİR NÖBETÇİ SULH CEZA HAKMİLİĞİNE
İTİRAZ EDEN   :  ( TC: )
        . Urla/İZMİR
CEZAYI UYGULAYAN
BİRİM   : BÖLGE TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ OTOYOL
    BÜRO AMİRLİĞİ
İTİRAZA KONU TUTANAĞIN
TANZİM TARİHİ:
İTİRAZA KONU KARARIN
TEBLİĞ TARİHİ:
İTİRAZ KONUSU: Alkollü araç kullanmadan dolayı aleyhime verilen idari para cezası ve ehliyetime elkonulması işleminin iptali istemi hakkındadır.
 AÇIKLAMALAR: … tarihinde İzmir-Urla merkez . Restoran lokantasında yemek yiyip bir şişe bira içip, … plakalı otobilim ile yola çıktıktan yaklaşık 18 dk sonra Güzelbahçe – Seferihiser kavşağı İzmir otoban girişi önünde  trafik ekiplerince durdurulup, alkol metre ile alkol muayenem yapılınca 0.79 promil alkollü çıktığım gerekçesi ile l.339,00 TL para cezası ile 2918 sayılı Kanunun 48/5 maddesi gercğince 6 ay süre ile ehliyetimin geri alınmasına karar verilerek, ehliyetime el konuldu.
Oysa ben alkol alalı henüz 18 dk geçmişti, yasa gereği 20 dakikadan önce yapılan alkol ölçümlerinin usulüne uygun olmadığını, bir müddet beklemeleri gerektiğini, hatta alkolmetrelerin teknik olarak bazen yanlış ölçüm yapabileceklerini, dolayısıyla hastaneden alkol muayenemin yapılması gerektiğini talep etmeme rağmen beni dinlemeyerek işlem yaptılar. Bende bunun üzerine tutanakları imzalamadım.
Ekte bir örneğini sunduğum Trafik Denetimlerinde ve Trafik Kazalarında Alınacak önlemlere İlişkin Yönergenin 29/1-a maddesi uyarınca, sağlıklı bir alkol değerine ulaşabilmek için alkol alındığı saatten itibaren en az 20 dakikanın geçmesi gerektiği kuralına aykırı hareket edilmiştir.
Ekte sunduğum … tarih. Seri : A Sıra no : 319… nolu faturadan da anlaşılacağı üzere, yemekten ayrılış tarihim saat 00:40 olup. ekle sunduğum trafik idari para cezası kararı tutanağına göre alkolün ölçüldüğü saatin 21:16 olması nedeniyle, aradan 20 dk yasal sürenin geçmediği anlaşılmıştır.
SONUÇ ve TALEP: Yukarıda açıklanan nedenlerle;
Urla Şehit Serkan Çağlayan Bölge Trafik görevlilerince müvekkilim hakkında düzenlenen MA seri numaralı ve 588… sıra numaralı Trafik idari para cezası karar tutanağı ile verilen 1.228,00 TL idari para cezası ile sürücü belgesinin geri alınması işleminin iptaline karar verilmesini talep ederim 2024.
İTİRAZ EDEN
EKLERİ :
Aracın ruhsatı,
Ceza tutanağı örneği,
Vekaletname,
Diğer Makaleler
Tümünü Gör

HMK’nin 400. maddesi uyarınca delil tespiti istemi

Ortaklığın giderilmesi (İzale-i Şüyu) dava dilekçesi

İtirazın iptali dava dilekçesi

İş mahkemesi dava dilekçesi

Özbay Hukuk Bürosu, Tüm Hakları Saklıdır.

Arayüz Satış