İlkelerimiz

İlkelerimiz

Hukuk Büromuz Avukatlık Kanunu’nda yer alan ve sunduğumuz hizmetin önemine uygun bir özen ve doğruluk içinde avukatlık mesleğini yerine getirmeyi, yine avukatlık görevinin gerektirdiği saygı ve güvene uygun biçimde davranmayı ve Türkiye Barolar Birliği’nce belirlenen Avukatlık Meslek İlkeleri’ne uymayı prensip olarak benimsemiştir.

Bu nedenle aşağıda yer alan ilkelerden hiçbir surette taviz verilmemektedir.

Sır Saklama ve Gizlilik

1136 Sayılı Avukatlık Kanunu, Avukata sır saklama yükümlülüğü getirmektedir. Büro olarak bu hem bu kural, hem 6698 sayılı kişisel Verilerin korunması Kanunu, hem de etik ilkelere bağlı kalarak, müvekkillerimize ilişkin bütün bilgiler, yapılan görüşmeler, görüşme içerikleri ve belgeler hiçbir surette üçüncü kişiler ya da kurumlar ile paylaşılmamaktadır.

Sır saklama yükümlülüğümüz sadece müvekkillerimiz için değil, hukuki danışmanlık için tarafımız ile yapılan görüşmeleri de kapsamaktadır.

Sır saklama yükümlülüğümüzü kapsamı müvekkillerimizin veya danışanlarımızın bizimle paylaştığı tüm konuları kapsamakta olup, bu bilgiler sır saklama yükümlülüğü ve gizlilik esasları dahilinde hassasiyetle korunmaktadır. Hukuk Büromuz Bunun taahhüdünü vermekte ve tüm sorumluluğunu almaktadır.

Sır saklama yükümlülüğü vekalet görevinin sona ermesi, davanın ya da işin sona ermesi ile sona ermeyeceği için müvekkillerimizin ve danışanlarımızın sırları ilelebet korunmaktadır.

Şeffaflık ve Aydınlatma

Büromuza emanet edilen tüm dava ve işler ile ilgili olarak müvekkillerimiz aydınlatma yüküllüğümüz çerçevesinde günü gününe aydınlatılırken aynı zamanda şeffaflık ilkemizle de doğru ve salt bilgi verilmektedir. Buna göre müvekkillerimize dava süreci, yapılan işler, oduruşmalar ve keşifler ile dosyaya giren belgeler gibi yargılama aşaması konularında müvekkillerimize güncel ve şeffaf olarak bilgi verilmektedir.

Müvekkillerimizin dava ve işleri hakkında tüm aşamalar ile dava ya da işin muhtemel sonuçları hakkında aydınlatma yapılmaktadır.

Müvekkillerimiz işleri hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgilendirilmekte ve müvekkillerimiz ile görüşülerek hareket edilmektedir.

Hesap Verme

Müvekkillerimizce, ofisimize emanet edilen dava ve işler ile ilgili olarak hesap vermeyi yükümlülük olarak kabul etmekteyiz.Bu yükümlülük dava ve işin aşamalarda ki ve sonucunda meydana gelen tüm hususları da kapsamaktadır.

Gerek müvekkillerimizden gerekse üçüncü kişilerden müvekkil adına yapılan tahsilatlar hususunda müvekkillerimize açık ve şeffaf bir şekilde hesap verilmektedir.

Avukatlık büromuza olan teveccühün temelinde bu ilkeler ile, gerek avukatlık mesleğindeki kariyerimiz gerekse müvekkillerimizin tarafımıza duyduğu saygı ve güven yatmaktadır.

Özbay Hukuk Bürosu, Tüm Hakları Saklıdır.

Arayüz Satış