Dr. Alaattin Bük (Danışman)

Dr. Alaattin Bük

 

1970 – Karabük doğumludur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans eğitimini, Bolu Abant Baysal Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimini, Polis Akademisi, Güvenlik Bilimleri Enstitüsünde de Doktora eğitimini tamamlamıştır.

Avukatık stajını Ankara ve Karabük’de yapmış, Karabük barosu Avukatlar levhasına kaydolduktan sonra bir müddet serbest avukatlık yapmış, bilahere, o zamanki ismi ile Sosyal Sigortalar Kurumu, Hukuk Müşavirliğinde, Hukuk Müşaviri olarak çalışmıştır. Bilahere Hakimlik mesleğine geçmiş ve sırasıyla Bolu merkez, Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi, Tunceli-Hozat, Sulh Hukuk ve Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi, Yargıtay, 14. Hukuk Dairsi Tetkik Hakimi ve İzmir-Urla Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi olarak görev yapmıştır.

Yargıtay Tetkik Hakimliği görevi içerisinde, Adalet Akademisi’nde tapu İptali ve Tesçil, Tapuda İsim Tashihi ve Geçit – Mecra İrtifakı kurulması, Medeni Usul Hukuku dersleri vermiştir. Bunun yanında yine 6100 sayılı yasanın hukuk hakimlerine tanıtılması bağlamında seminerlerde öğretici olarak katılmış, Konya barosu avukatlarına bu konda seminer vermiştir.

Yine HMK ile ilgili birçok çalıştaya katılmıştır. 5403 sayılı Toprak Koruma Ve Arazi Kullanımı Kanununu ile ilgili adelet komisyonu çalışmalarına katılmıştır. Dr. Alaattin Bük emeklidir ve şu anda Özbay hukuk bürosuna danışmanlık hizmeti vermektedir.

Dr. Alaattin Bük, yüksek Lisans eğitimi sırasında Mal Rejimleri konusunda çalışmış ve bu konuda tez hazırlamıştır. Doktora eğitiminin bir bölümünde, Amerika Birleşik Devletleri, Newjersey eyaletinde bulunan Kean Üniversitesinde çalışmalarda bulunmuştur. Doktora tez çalışması Bilişim Alanında Kişisel Verilerin Korunması konusunda olmuş olup Yetkin Yayınlarından yayınlamış aynı isimde bir kitabı bulunmaktadır. (bkz: Bilişim Alanında Kişisel Verilerin Korunması)

Dr. Alaattin Bük ikinci çalışmasını komşuluk hukuku üzerine yapmış olup, Geçit ve Mecra irtifakı kurulması, baz istasyonları, sınırlıklar vb. gibi güncel ve özgün bir çok konuda çalışma yapmıştır. Bu çalışmasının ürünü olan, “Uygulamada Komşuluk Hukuku” adlı eserini yine Yetkin yayınlarında, yayınlamıştır.(bkz: Komşuluk Hukuku)

Çeşitli hukuk dergilerine makaleler yazan Dr. Alaattin Bük, halen büromuza verdiği danışmanlık hizmeti yanında bilimsel çalışmalarına devam etmektedir.

Özbay Hukuk Bürosu, Tüm Hakları Saklıdır.

Arayüz Satış